Ugrás a tartalomra

„Szerbia jó hely a befektetések számára”

2021.04.24
15:01
2021.04.24
20:28
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug
Aleksandar Vučić részt vett Smederevska Palankán a dél-koreai Kyungshin Cable gyár megnyitóján.

Aleksandar Vučić azt mondta, Szerbia jó hely a befektetések számára. A szerb államfő hozzátette, az új beruházások helyben tartják a fiatalokat, megakadályozzák azt, hogy külföldön keressenek munkát. A gyárban, ahol csúcstechnológiájú elektromos jármű akkumulátorokhoz gyártanak alkatrészeket, jelenleg 249 alkalmazott dolgozik, ebből valamivel kevesebb, mint 200 nő - tette hozzá Vučić. A tervek szerint a cég 2022 végéig 700 embernek ad majd munkát. A beruházás értéke 20 millió euró.

Aleksandar Vučić, szerb államfő: „Nagy dolog ez Smederevska Palankának, nagy dolog Velika Planának, az egész körzetnek és Szerbiának. Főként, hogy mindezt a koronavírus-járvány ideje alatt értük el. Itt van velünk a koreai fejlesztési ügynökség is, további koreai beruházásokra számítunk. Sok mindent tervezünk még tenni az elkövetkező időszakban, de ez nagy ösztönzés lesz, jelentősen megnőnek majd Smederevska Palanka község bevételei, és ezt a pénzt különféle infrastrukturális projektekre fordíthatja.”

Szerbia
Aleksandar Vučić
Smederevska Palanka
Kyungshin Cable

Most

10:37

24 órán keresztül mérik a sebességet

Fokozott sebesség-ellenőrzés van érvényben a szerbiai utakon a május elsejei és a pravoszláv húsvéti ünnepek miatt. Az eddigi statisztikai adatok szerint ugyanis a május elsejei ünnepek ideje alatt megnő a balesetben elhunytak száma.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.