Ugrás a tartalomra

Fehér vitorlák Palicson

2021.05.01
17:20
2021.05.01
17:35
Forrás
Pannon RTV
Kilencvenkilenc vitorlás várta a megfelelő erősségű szelet ma, de nem tudtak kifutni a Palicsi-tó vizére. A verseny mégis sikeres volt, mert már tegnap teljesítették a minimális három futamot.

A versenyzők többsége már hónapok óta készült a palicsi regattára. A vitorlások Szerbiából és Magyarországról érkeztek.

A tizenhárom éves Nenad Zakić fiatal kora ellenére már többször megmérettette magát ebben a sportágban. Tavaly összetettben második volt, idei pontjai alapján jelenleg a lista élén áll.

„Ez most az ötödik évem, hogy edzek, és ez az ötödik versenyem is.”

Danilo Bešić három éve vitorlázik. A tegnapi futamával nem volt megelégedve, de reméli, hogy a folytatásban sikeresebb lesz.

„Egy ilyen versenyre a legfontosabb az erőnléti edzés, legjobb a futás vagy a kerékpározás, és minél többet kell edzeni a vízen, mindenféle körülmény között, a gyenge széllel kezdve, a minél erősebb szélig.”

Az időjárási körülmények ma sajnos nem tették lehetővé a versenyt.

Dejan Zakić, edző, Palicsi Vitorlás Klub: „Mi próbáltunk ebben az évben négy futamot egymás után Palicson szervezni. Múlt héten volt egy futama a másik klubnak, ami szintén Palicson van. Tegnap, április harmincadikán kezdtük a futamot, amit mi szerveztünk, ez egy országos bajnokság, egész vasárnapig fog tartani.”

A palicsi regatta is része a Szerb Bajnokságnak, ami öt futamból áll.

regatta
Palics
vitorlás
Palicsi-tó
verseny

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.