Ugrás a tartalomra

Újra látogathatók az idősotthonok Magyarországon

2021.05.02
13:55
2021.05.02
14:40
Forrás
MTI
A látogatást azért engedélyezték, mert a legtöbb intézményben magas azok száma, akiket beoltottak koronavírus ellen - mondta a magyar Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.

Fülöp Attila a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által fenntartott Befogadás Háza - Időskorúak Otthonában elmondta, a látogatás védettségi igazolványhoz van kötve. Fontosnak nevezte azt is, hogy már nem csak negatív koronavírusteszttel, hanem védettségi igazolvánnyal is felvehetők új lakók az intézményekbe. 

A zárt közösségeket, mint az idősek otthonai, az elmúlt egy évben a járvány miatt el kellett szigetelni, be kellett zárni a lakókkal együtt, ami nem volt könnyű sem az otthonokban lakóknak, sem az ott dolgozóknak, sem pedig a hozzátartozóknak. Nem találkozhatott senki hosszú ideig a családtagjaival, vagy a barátaival. 

idősotthon
látogatás
koronavírus

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.