Ugrás a tartalomra

18 film versenyez a FEST-en

2021.05.08
14:16
Forrás
VajdaságMa
Megnyílt a 49. FEST, a Belgrádi Nemzetközi Filmfesztivál.

A megnyitón Rade Šerbedžija színész és Puriša Đorđević rendező a Belgrádi Győztes díjat vehette át a filmművészetben való kiemelkedő teljesítményért. Tegnap Simon Stone ausztrál filmrendező Ásatás című filmét vetítették le, amellyel kezdetét vette a 49. FEST. A fő versenyprogram 18 filmet ölel fel 12 országból, három alkotás szerbiai. A magyarországi Horváth Lili a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című alkotását mutatja be. A fesztivál Gála nevű programsorozata, amely hagyományosan a legtöbb vendéget vonzza, számos díjazott és Oscar-díjas filmet kínál majd a közönségnek. 

FEST
Belgrád
filmfesztivál

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.