Ugrás a tartalomra

Több mint ezer új koronavírus-eset Szerbiában

2021.05.11
15:10
2021.05.11
15:52
Forrás
Szerbiai RTV, Covid19.rs
Pénteken ismét áttekinti a járványügyi helyzetet a válságstáb.

Ezer fölé emelkedett az újonnan regisztrált koronavírus-esetek száma Szerbiában. Az elmúlt 24 órában 1125 személynél mutatták ki a fertőzést. A betegség következtében 18-an haltak meg. Kórházban jelenleg 3701 beteget kezelnek, lélegeztetőgépen pedig 115-en vannak.

Péntekre várható a szerb válságtörzs ülése

A legutóbbi ülésen azt a döntést hozták, hogy 22 óráig a vendéglátóipari létesítmények a zárt helyiségeket is nyitva tarthatják, de zene nélkül és tiszteletben tartva az intézkedéseket. Továbbra is tilos az öt főnél nagyobb csoportok gyülekezése. Goran Vesić, Belgrád alpolgármestere arra számít, hogy a válságstáb ezúttal meghozza a koncertek és egyéb rendezvények szervezésének szabályait is. Már több hete elküldtük a válságstábnak a városi Közegészségügyi Intézet által összeállított szabályokat a kongresszusok, szemináriumok, lakodalmak, koncertek és fesztiválok szervezésére vonatkozóan. Remélem, elfogadják ezt a protokollt, és lehetővé teszik a munkát a rendezvényiparban dolgozók számára – mondta Vesić.

válságstáb
Belgrád
korlátozások

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.