Ugrás a tartalomra

Eddig 3 millió 900 ezer oltást adtak be Szerbiában

2021.05.12
08:37
2021.05.12
10:57
Forrás
Szerbiai RTV
Mintegy 3 millió 900 ezer adag koronavírus elleni védőoltást adtak be Szerbiában. Ebből több mint 1 millió 600 ezren már a második dózist is megkapták.

A legújabb kutatások alapján a fiatalok és várandós nők oltását is javasolják a külföldi és a hazai szakemberek. A 16 évnél idősebbek és a terhes nők esetében eddig a Pfizer/BioNTech oltását engedélyezték Európában. Nagy az esély arra, hogy a hónap végéig pedig engedélyezik, hogy a 12 évnél idősebb fiatalokat is ezzel a védőoltással oltsák be. A várandós kismamák esetében a szakemberek külön javasolják, hogy a védőoltás felvétele előtt egyeztessenek nőgyógyászukkal, különösen azok, akik cukorbetegséggel küzdenek. Az oltást Szerbiában továbbra is bárki megkaphatja időpont egyeztetés nélkül az egészségházakban és a kijelölt oltópontokon.

Holnaptól újabb 120 ezer adag AstraZeneca oltóanyag lesz elérhető Szerbiában. A vakcinaszállítmány reggel érkezett meg a Nikola Tesla repülőtérre Belgrádba, holnap pedig országszerte elérhető lesz a lakosok számára. A szállítmány nagyobb részét a második dózisra várók kapják majd - mondta Zlatibor Lončar, egészségügyi miniszter a szállítmány fogadásakor.

Szerbia
koronavírus
koronavírus elleni védőoltás
Pfizer/BioNTech
Pfizer
Pfizer-BioNTech
Pfizer-BioNTech vakcina

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.