Ugrás a tartalomra

Ezer alatt az új fertőzöttek száma

2021.05.13
22:38
Forrás
covid19.rs, Tanjug
1000 alatt a napi koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában - ez derül ki a 15 órai adatokból. 12 089 tesztből 901 személyé lett ezúttal pozitív. Hivatalosan 18 személy hunyt el a kór szövődményeinek következtében. Holnap ismét összeül a válságstáb.

A friss kimutatás szerint 100 alá csökkent a kritikus betegek száma, jelenleg 98-an szorulnak lélegeztetésre. Országszerte 3 311 személyt kezelnek koronavírussal kórházban.

A járvány kezdete óta több mint 700 ezer regisztrált fertőzöttből a hivatalos adatok szerint eddig 6 629-en haltak meg. 

Holnap ismét összeül a szerbiai válságstáb, elemezni fogják a járványügyi helyzetet, és ennek fényében döntenek esetleges enyhítésekről vagy szigorításokról.

Zlatibor Lončar szerb egészségügyi miniszter elmondta, semmi értelme feltételezésekbe bocsátkozni a járványügyi szabályok enyhítésével kapcsolatban.

Arról is beszélt, hogy előzetesen a hét elejére hívták össze a stáb ülését, de végül holnapra halasztották, hogy a szakemberek lássák, milyen hatással lesznek a járványügyi adatokra a mögöttünk álló ünnepek. A helyzet elemzése után hoznak majd holnap döntést - szögezte le. (Szerbiai RTV)

koronavírus
Szerbia
járvány
válságstáb

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.