Ugrás a tartalomra

Szép idő, hétvége - irány a Palicsi Állatkert!

2021.05.21
14:09
2021.05.21
16:18
Forrás
Pannon RTV
A jó idővel az állatkertben is felpezsdül az élet. Érdemes kilátogatni és megnézni a Palicsi Állatkert új lakóit. A perzsa leopárd, az arany agutik és a nagy marák is már igazán otthonosan érzik magukat Palicson.

A többnapos esőzés után péntek délelőtt ismét kisütött a nap. A tavaszias időben sokan állatkerti sétával tették kellemesebbé a délelőttjüket.

Mintegy fél évvel ezelőtt érkezett Rómából Simba, a perzsa leopárd. A látogatók mégis a napokban láthatták először a Palicsi Állatkertben. Az illetékesek elmondták, abból a célból került ide, hogy pároztassák Lejlával, a másik leopárddal.

De nemcsak a leopárdot láthatták először az érdeklődök, hanem a Szegedről érkezett arany aguti párt és a nagy marákat is megfigyelhették.

Péntek délelőtt az állatok többsége napozott, látszólag örültek, hogy újra szép idő van Palicson.

A legnagyobb attrakció most a perzsa leopárd - mondta Jelena Toljagić. A Palicsi Állatkert múzeumpedagógusa hozzátette, ez a faj nagyon ritka, körülbelül ezer van belőlük, ami főképpen az orrvadászok miatt van.

„Simba egy nagyon érdekes feladattal érkezett, ez pedig az, hogy párosodjon Lejlával, egy kilencéves nősténnyel, és szülessenek utódaik. Ez az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének programja keretében valósul meg, amelyben a szigorúan védett és veszélyeztetett állatfajokkal foglalkoznak, ami persze a perzsa leopárd is.”

A Palicsi Állatkert egyébként május elején egy másik állattal is bővült, az Elandnak keresztelt antilopnak megszületett a harmadik borja, aki a Maja nevet kapta.

Palicsi Állatkert
leopárd
aguti
nagy mara

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.