Ugrás a tartalomra

Megérkeztek az első szerbiai turisták Görögországba

2021.05.26
07:28
2021.05.26
13:49
Forrás
Pannon RTV
Egyénileg és szervezetten, autóbusszal is át lehet lépni a görög határt. Teljes kapacitással dolgozik mindhárom határátkelő, ahol a szerbiai állampolgárok Görögországba léphetnek.

Jelentések szerint nem kell számottevő várakozásra számítani, amennyiben rendelkezünk a szükséges, már korábban kitöltött formanyomtatvánnyal, igazolással az oltakozásról vagy a negatív PCR-tesztről.

Szerbia athéni nagykövetségének tájékoztatása szerint a szerb állampolgárok három közúti határátkelőn keresztül léphetnek be Görögországba. Aki Bulgárián keresztül utazik a Promachonas és az Ormenio határátkelőkön teheti ezt meg, míg Észak-Macedónián keresztül az Evzoni határátkelőn tudnak Görögországba belépni. A Promachonas és az Ormenio határátkelők 0-24 várjék az utazókat, míg az Evzoni határátkelő 7-23 óráig tart nyitva.

Még nem véglegesített és hivatalos a döntés, de a Szerbiai RTV úgy tudja, néhány nap múlva Észak-Macedónia eltörli az autópályadíjat a szerbiai állampolgárok számára, így az áthaladás az országon olcsóbbá válik.

nyaralás
Görögország

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.