Ugrás a tartalomra

Stefanović lemondott az SZHP belgrádi szervezetének elnöki posztjáról

2021.05.29
12:13
2021.05.29
13:19
Forrás
Tanjug
Nebojša Stefanović lemondott a Szerb Haladó Párt belgrádi szervezetének elnöki posztjáról - ezt nyilatkozta az SZHP főbizottságának tagja, Vladimir Đukanović.

Elmondta, ez a demokrácia győzelme a párton belül. Arra vonatkozóan a tisztségviselő nem tudott választ adni, hogy Stefanović marad-e a szerb kormányban és továbbra is ellátja-e a védelmi miniszteri teendőit. Ahogyan arról korábban mi is írtunk, több szerbiai SZHP helyi szervezet is azt kérte, hogy váltsák le pártbeli tisztségeiről Nebojša Stefanovićot. A szerb sajtó arról is cikkezett, hogy a jelenlegi védelmi miniszter kapcsolata megromlott a szerb államfővel, továbbá, hogy Stefanović több szállal kötődik a szerb maffiához. A későbbiekben ezekkel a felvetésekkel kapcsolatban számos cáfolat is elhangzott.

Nebojša Stefanović
Szerb Haladó Párt

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.