Ugrás a tartalomra

Egyesül az SZHP és a Szerb Patrióta Szövetség

2021.05.29
12:03
2021.05.29
16:23
Forrás
Pannon RTV
Egyesül a Szerb Haladó Párt és az Aleksandar Šapić vezette Szerb Patrióta Szövetség - erről született döntés a haladók mai főbizottsági ülésén.

A belgrádi Kombank arénában Aleksandar Vučić, az SZHP elnökének felszólalásával kezdődött az esemény. Egyebek között azt hangsúlyozta, egységes Szerbiát akarnak. Az elkövetkező időszakban nagy döntések előtt áll az ország, számos kihívás áll előttük, így új emberekre is szükség van - részletezte az államfő. Kiemelte, fontos feladat az is, hogy Aleksandar Šapićot megválasztották az SZHP főbizottságának alelnökévé.

Az ülésen az egyesülés mellett aktuális problémák és kérdések is felvetődtek. Szóba került az is, hogy Nebojša Stefanović lemondott a Szerb Haladó Párt belgrádi szervezetének elnöki posztjáról. Vučić ezzel kapcsolatban elmondta, a hasonló kérdéseket továbbra is a párton belül fogják rendezni. Beszélt az ország gazdasági eredményeiről is. Megköszönte az emberek kitartását és odaadó munkáját, valamint azt is, hogy a nyugdíjasok kitartottak az államfő és a kormány mellett, és nem keresték a kákán a csomót. Elmondta, az elmúlt hét évben jelentősen nőtt az átlagbér az országban.

„A növekedés mértékének köszönhetően sikerült elérnünk, hogy emeljük a polgárok juttatását. Szeretném tájékoztatni önöket arról, hogy 2014-ben, amikor átvettük a kormányzást Szerbiában, akkor a régióban negyedikek voltunk az átlagbér tekintetében a régióban. Montenegró 180 euróval megelőzte Szerbiát átlagbér tekintetében. 500 és 505 között álltak, mi pedig körülbelül 330-on. Bosznia-Hercegovina is előttünk járt, mi akkor is közel voltunk, ahogy ma Észak-Macedónia. Ma az átlagbér növekedését tekintve, csupán néhány év elteltével Szerbia minden kétséget kizáróan az első. Szerbiában a márciusi átlagbér 556 euró volt. Míg Montenegró, amely 2014-ben 180 euróval megelőzött bennünket most 30 euróval mögöttünk jár.”

Szerb Haladó Párt
Szerb Patrióta Szövetség

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.