Ugrás a tartalomra

230 új fertőzött, 7 elhunyt személy - tárgyalnak a 12-15 éves korosztály oltásáról

2021.06.01
15:43
Forrás
Szerbiai RTV
230 új koronavírus-fertőzöttet vettek nyilvántartásba az elmúlt 24 órában Szerbiában. 11 421 embert teszteltek, ebből lett 230 pozitív. A cél, hogy júniusra a felnőtt lakosság több mint 50 százaléka megkapja a koronavírus elleni védőoltást.

Elhunyt 7 beteg, ezzel 6872-re emelkedett a koronavírus szövődményeiben elhunytak száma. Csökkent a kórházban és a lélegeztetőgépen kezeltek száma is.

A szerbiai kórházakban jelenleg 594 pácienst kezelnek, közülük 41-en vannak lélegeztetőgépen.

A cél, hogy júniusra a felnőtt lakosság több mint 50 százaléka megkapja a koronavírus elleni védőoltást Szerbiában - mondta Mirsad Đerlek. Az egészségügyi államtitkár hozzátette, a számok jól mutatják, hogy a jelenlegi helyzet elfogadható, de óvatosnak kell lennünk.

Đerlek hangsúlyozta, a fiatalok oltása kulcsfontosságú tényező a kollektív immunitás eléréséhez. A következő hetekben döntés születhet a 12 és 15 év közötti fiatalok esetleges oltásáról, amelyről egyelőre csak tárgyalnak az országban.

Szerbiában egyébként több mint 2 millió 66 ezren kapták már meg valamelyik védőoltás mindkét dózisát, és eddig összesen 4 millió 620 ezer adag vakcinát használtak fel.

Csak négy beteget fogadtak az elmúlt 24 órában a batajnicai covid-kórházban - írja a szerb közmédia. Az intézmény igazgatója szerint a helyzet stabil és ellenőrzés alatt áll. Tatjana Adžić Vukičević elmondta, jelenleg 164 fertőzöttet ápolnak a kórházban, ebből 25 személy van az intenzív osztályon, 11-en mesterséges lélegeztetésre szorulnak.

Az igazgató emlékeztetett, hogy március 30-án megtelt a kórház kapacitása, ahhoz képest most ötször kevesebb beteget ápolnak.

koronavírus
Szerbia
oltás
vakcina
fiatal
Mirsad Ðerlek
Batajnica

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.