Ugrás a tartalomra

Boszniai szerb vezetőkkel több témáról egyeztetett Vučić

2021.06.02
15:17
2021.06.02
15:23
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug
A nemzetközi közösség bosznia-hercegovinai főképviselőjének kinevezése, Koszovó kérdése és a koronavírus elleni immunizáció.

Ezek voltak a fő témái annak a belgrádi találkozónak, amelyen Aleksandar Vučić szerb elnök, Milorad Dodik, a bosznia-hercegovinai elnökség szerb tagja és Željka Cvijanović, a boszniai Szerb Köztársaság elnöke vett részt. Vučić támogatásáról biztosította a boszniai Szerb Köztársaságot, és elmondta, hogy Szerbia eddig nem kért, de most először kérni fog jelentést a főképviselőtől. Az új bosznia-hercegovinai főképviselő, aki augusztusban venné át a tisztséget, Christian Schmidt. Dodik szerint Schmidt kinevezése figyelmen kívül hagyja nemcsak az ország alkotmányát, hanem a nemzetközi jogot is. A bosznia-hercegovinai elnökség szerb tagja szerint a mostani helyzet a boszniai Szerb Köztársaság érdekei elleni irányul, de részletekbe nem bocsátkozott. Hozzátette, hogy mindent vissza kell állítani a törvényes keretek közé. A szerb államfő egyébként azt is bejelentette, hogy holnaptól ingyen oltakozhatnak a bosznia-hercegovinai lakosok Szerbia területén.

Milorad Dodik
Aleksandar Vučić
Željka Cvijanović
Szerbia

Most

15:09

Húsvét Palicson

Hatodik alkalommal szervezik meg a Húsvét Palicson nevet viselő hagyományápoló foglalkozást az ortodox ünnepek alkalmából.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.