Ugrás a tartalomra

Itt a helyünk, mert ide születtünk

2021.06.06
10:18
2021.06.06
17:08
Forrás
Pannon RTV
Ezzel az üzenettel emlékeztek meg Törökbecsén a nemzeti összetartozás napjáról. A rendezvényt a helyi Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület székházában tartották.

A szervezők fontosnak tartják, hogy évről évre megemlékezzenek a több mint 100 évvel ezelőtti tragikus eseményekről.

Takarics Elvira, tag, Rákóczi Ifjúsági Szervezet, Törökbecse: „A magyar történelem, a magyar kultúra az ifjúság számára nagyon fontos. A néptáncaink, népdalaink, történetek, amelyeket az őseinktől hallunk, oktató jellegűek, és nagyon büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok.”

Micsik Béla, a Népművészet Ifjú Mestere, Törökbecse: „Nagyon fontos a család, nagyon fontos a baráti kör. Nagyon fontos bármilyen közösség, legyen az vallási vagy szakmai közösség ezen a napon.”

Fontos, hogy a fiataloknak legyenek ismereteik a történelmi eseményekről - hangsúlyozták az eseményen.

Báló Bordás Gizella, vezető, Teleház Polgárok Egyesülete, Törökbecse: „Van egy vers arról, hogy ezt a földet többször átkeresztelték a századok. Ez a konok emberek hazája, akik kitartanak, bármilyen nehéz legyen is a sorsuk, de a gyerekeknek tudniuk kell, hogy miért, és minek vagyunk itt. Ez az, amit le kell tisztázni, és ennek a napnak ez az üzenete, hogy itt vagyunk, és összetartozunk.”

A rendezvényt a Rákóczi Ifjúsági Szervezet tagjai mellett a Teleház Polgárok Egyesületének szavalócsoportja, a Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület énekcsoportja, Micsik Béla citeraoktató Haverok citerahármasa, Becsei Szilveszter zongorajátéka, valamint Erős Lilla énekei tették színessé.

Törökbecse
nemzeti összetartozás napja

Most

15:09

Húsvét Palicson

Hatodik alkalommal szervezik meg a Húsvét Palicson nevet viselő hagyományápoló foglalkozást az ortodox ünnepek alkalmából.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.