Ugrás a tartalomra

Ismét fizetni kell a parkolásért az Újvidéki Strandnál

2021.06.11
16:35
2021.06.11
17:12
Forrás
Pannon RTV
Az Újvidéki Strandon általában van elég parkolóhely. Eddig fizetni sem kellett érte, csütörtökig. Egyébként Újvidéken is megszüntették a több hónapja érvényben lévő rendkívüli helyzetet a koronavírus-járvány kedvező alakulása miatt.

A városban sokak számára rémálom a parkolás. A regisztrált autók száma több tízezerrel növekszik évente, de csak pár ezer új parkolóhely jön létre a városban.

Májusban elkezdődött a 110. strandszezon Újvidéken. Eddig ingyen parkolhattak a látogatók a strand közelében, csütörtöktől viszont ismét fizetni kell a helyekért. Ennek sokan nem örülnek, de kénytelenek elfogadni.

Jelena Knežević, Újvidék: „Sokszor nem tudunk leparkolni, főleg így a strandszezonban. Munkanapokon rendben szokott lenni, de hétvégén nem. Jobb lenne, ha nem kellene fizetni, de mit csináljuk, megszoktuk. Jó lenne, ha ingyenes lenne a parkolás az összes látogatónak, de mit lehet tenni.”

Legtöbben a családjukkal, barátaikkal érkeznek. Svjetlana Jačović nagyon gyakran látogat el a strandra.

„Van, hogy tele vannak a parkolók, de legtöbbször nincs ilyen probléma.”

Branko Mandić csak egy rövid ebédszünetre látogatott el a strandra kollégáival.

„Nem jövünk olyan gyakran, csak két-három alkalommal havonta. Eddig nem volt problémám a parkolással.”

Annak érdekében, hogy mindenki közel tudjon leállni a strandhoz, idén kibővítették a parkolót.

Radovan Jeknić, sajtófelelős, Parking Servis Közvállalat: „A parkolók vannak a Fruška gora-i utcában, a Szabadság híd alatt, a Stefan despota körútnál egészen a Shakespeare utcáig. Mindez több mint 800 parkolóhelyet jelent, ami remélhetőleg elég lesz azok számára, akik a Strandra jönnek.”

A parkolásért a strandszezon végéig kell majd fizetni. Az egész napos parkolás mindössze 35 dinárba kerül. Fizetni SMS-ben lehet, a rendszám elküldésével a 8213-as számra.

Az újvidéki járványhelyzetről az illetékesek elmondták, a napi fertőzöttek száma tartósan 10 fő alá csökkent. Ezért szombattól megnyitják a medencéket, ahol a járványügyi szabályok betartása mellett maximum 500 fő tartózkodhat.

Újvidék
parkolás
strand
Újvidéki Strand

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.