Ugrás a tartalomra

Továbbra is biztatóak a járványügyi adatok Szerbiában

2021.06.14
16:20
2021.06.14
16:38
Forrás
Szerbiai RTV, subotica.com
124 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak az elmúlt 24 órában az országban, ez alatt az idő alatt a betegség szövődményeinek következtében 8 személy hunyt el. Egy nap alatt összesen 8287 tesztet végeztek el az illetékesek.

Kórházban 479 pácienst kezelnek, lélegeztetőgépen 24-en vannak.

Még egy kicsi, és meglesz az 5 millió beadott vakcina Szerbiában. Eddig 4 millió 988 ezer 39 oltást adtak be az országban. Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint mindkét adagot több mint 2,3 millió ember vette fel. Az oltókampány a továbbiakban is folytatódik - hangsúlyozzák az illetékesek.

84 ezer koronavírus elleni védőoltást adtak be eddig Szabadkán és a hozzátartozó településeken, a második oltást pedig 41 ezer személy már megkapta, ők védettek a vírussal szemben. Ivanka Beoković, a Szabadkai Egészségház igazgatója elmondta, a Harambašić utcai rendelő továbbra is fogadja a pácienseket, naponta átlagosan 40 tesztet végeznek el. Arról is beszélt, hogy továbbra is zajlik az előzetes bejelentkezés nélküli regisztráció az észak-bácskai városban, minden nap 8 és 20 óra között az Új városházán fel lehet venni a Sinopharm és a Pfizer oltóanyagát. 

koronavírus
Szerbia
járvány
Szabadka
oltás

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.