Ugrás a tartalomra

Az IPARD-alap eddigi legnagyobb pályázati kiírása várható

2021.06.20
11:22
Forrás
Szerbiai RTV
Összesen mintegy 60 millió euró értékű pályázati forrás áll nemsokára a szerbiai földművesek rendelkezésére.

A vissza nem térítendő európai uniós támogatásokat traktorok vásárlására, a feldolgozó és csomagoló berendezések korszerűsítésére, infrastrukturális fejlesztésekre és a falusi turizmus serkentésére használhatják fel a szerbiai termelők. Az elkövetkező néhány napban várható az IPARD-alap eddigi legnagyobb pályázatának kiírása.

Branislav Nedimović elmondta, egyre több termelő érdeklődik az IPARD-pályázatok iránt. Tavaly 320 kérelmet hagytak jóvá, két évvel korábban pedig csak 20-at. A szerb mezőgazdasági miniszter elmondta, a sikeresen pályázók számára 50 százalékos előleget biztosítanak, majd miután megvalósítják a projektet, elnyerik a pénzeszközök többi részét is.

IPARD-pályázat
mezőgazdaság

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.