Ugrás a tartalomra

Nyári koncertsorozat a Zenepavilonban a palicsi sétányon

2021.06.20
20:34
2021.06.20
20:42
Forrás
Pannon RTV
Koncertsorozat kezdődött Palicson, a Zenepavilonban. Az esemény egész nyáron zajlik majd, és a tervek szerint Palics régi fényét adja majd vissza. A megnyitón elhangzott, a cél a tópartra látogató helybeliek és turisták szórakoztatása.

Nyári koncertsorozat a Zenepavilonban a palicsi sétányon. Ez a címe annak a koncertsorozatnak, amelynek keretében augusztus végéig minden szombaton 18 órától, este 8-ig lesznek különböző stílusú koncertek - mondta Dencs Valéria. A Park Palics Kft. megbízott igazgatója hozzátette: ezekkel a zenei eseményekkel próbálják meg feldobni a palicsi sétány hangulatát. A célközönség változatos, a gyerekektől az idősebb korosztályig. Főképp régi slágerek kerülnek műsorra, de gyermekprogramokat is szerveznek.

Dencs Valéria, megbízott igazgató, Park Palics Kft.: „Az idevárt vendégek listája, skálája a legszéleskörűbb kell, hogy legyen, szívesen látjuk a szabadkaiakat, a helybélieket, és természetesen a belgrádi, vagy a távolabbról érkező turistákat is.”

Nagyon sokan, nagyon sokat dolgoznak azon, hogy visszahozzuk Palics régi fényét - mondta a koncertsorozat megnyitóján dr. Pásztor Bálint, a szabadkai VKT elnöke: „A Zenepavilon ugyanakkor épült ki, amikor a Vigadó, a Víztorony, a női fürdőnek az épülete, és a Városháza. A legkisebb szecessziós épületünk. Száz évvel ezelőtt az akkori városvezetők szerződést kötöttek a városi zenekarral annak érdekében, hogy az úri közönség zeneszóra sétáljon itt Palicson. Úgy gondolom, ez egy nagyon szép hagyomány, amelyet felélesztettünk, ráadásul úgy, hogy a Park Palics Kft. fölhívta a zenekarok, a művészek figyelmét erre a lehetőségre.”

Sokan jelentkeztek, és ezek a zenekarok ingyen vállalták a fellépést szombat esténként. Ennek köszönhetően újra rendeltetésszerűen használják a palicsi Zenepavilont - tette hozzá dr. Pásztor Bálint. A nyári koncertsorozat első fellépője a Gordanov Blues Ghetto volt.

Dencs Valéria
Palics
koncert

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.