Ugrás a tartalomra

Betörtek a bajmoki Szent Péter és Pál Katolikus templomba

2021.06.27
12:36
2021.06.27
18:09
Forrás
Pannon RTV
Kegytárgyakat vittek el, illetve rongálás is történt. A betörés miatt a hétvégén megszervezett templombúcsú és a Dózsa napok elnevezésű ünnepség szentmiséje is elmaradt.

Nem hivatalos információk szerint, vasárnap virradóra betörtek a Péter és Pál Katolikus templomba. Ennek ellenére azonban a helyiek rendhagyó módon, mise nélkül, de megtartották a templom búcsúját és a Dózsa György-napokat.

A helyiek elmondása szerint ez már nem az első eset. Korábban is előfordult már, hogy ismeretlen tettesek rongálták meg vagy törtek be a bajmoki katolikus templomba.

Hegedűs József, a bajmoki helyi közösség közgyűlési tagja:  „A reggeli órákban hidegzuhanyként ért minket a hír, hogy az éjjel betörtek a katolikus templomba, és kegytárgyakat tulajdonítottak el és szándékos rongálást is emlegetnek.”

A bűncselekményre reagálva dr. Pásztor Bálint, a szabadkai Város Képviselő-testület elnöke elmondta: „Sajnos ez a mai búcsú Bajmokon nem úgy sikerült, ahogy terveztük, hiszen sajnálatos módon kirabolták a templomot éppen mára virradóra, úgyhogy a szentmise elmaradt.”

Nem megerősített információk szerint reggel hét órakor megtörtént a feljelentés is, ottjártunkkor pedig még zajlott a helyszínelés a templomban és környékén. A rendőrség egyelőre hivatalos tájékoztatást nem adott ki az esettel kapcsolatban.

Bajmok
Szabadka
Hegedűs József

Most

16:19, Frissítve: 16:25

Mindenki készül az ünnepekre

Szerbia és Szabadka is már az ünnepi készülődés lázában égett ma. A Tejpiacon is sokan vásároltak, az eladók szerint valamelyest nagyobb volt a forgalom.
15:09, Frissítve: 16:41

Húsvét Palicson

Hatodik alkalommal szervezik meg a Húsvét Palicson nevet viselő hagyományápoló foglalkozást az ortodox ünnepek alkalmából.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.