Ugrás a tartalomra

Ausztriába változnak a beutazás feltételei

2021.06.28
11:49
Forrás
Szerbiai RTV
Július elsejétől új szabályrendszer szerint léphetnek be a szerbiai állampolgárok Ausztriába.

A szabályozás értelmében minden beutazó polgárnak bizonyítania kell, hogy a beutazás előtti 10 napban alacsony járványügyi kockázatú országban tartózkodott. Szerbia egyébként ebbe a kategóriába tartozik. Amennyiben az utas ezt nem tudja bizonyítani, koronavírus-tesztet kell csináltatnia. Alacsony járványügyi kockázatú országnak számít Szerbia mellett egyebek között Magyarország, Románia, Észak-Macedónia, Horvátország és Görögország. Azokból az országokból, ahol jelen van a delta vagy béta variáns, tilos a beutazás külföldi állampolgároknak. Ezen országok közé tartozik Nagy-Britannia, Brazília, India és a Dél-afrikai Köztársaság. Ezekből az országokból csak osztrák állampolgárok léphetnek be Ausztriába, negatív PCR-teszttel, anélkül karanténkötelezettség vár rájuk.

Ausztria
PCR-teszt
koronavírus-járvány
koronavírus-helyzet
koronavírus elleni védőoltás
Szerbia
Románia

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.