Ugrás a tartalomra

Kovács Elvira: Meg kell fékezni a visszaéléseket a nemzeti kisebbségek esetében

2021.07.08
17:40
2021.07.09
09:53
Forrás
Pannon RTV
Szerbiában 115 párt van regisztrálva, és ebből 69 kisebbségi - mondta Kovács Elvira.

A Szerbiai Parlament alelnöke kiemelte, hogy olyan pártok is kisebbségiként próbálnak indulni a választásokon, amelyek nem azok. Így próbálják elkerülni, hogy rájuk is vonatkozzon a parlamentbe jutáshoz szükséges 3 százalékos választási küszöb.

Ezt szeretnék kiküszöbölni és erről folynak tárgyalások a hatalmi koalíció, illetve a többi parlamentbe jutott kisebbségi párt képviselői között. Kovács Elvira a szerbiai képviselőház elnökének, Ivica Dačićnak a meghívására, Fremond Árpád képviselőtársával együtt vett részt az európai közvetítők nélküli pártok közötti párbeszéd munkacsoportjának mai ülésén.

Kovács Elvira, a Szerbiai Parlamen VMSZ- es alelnöke: "Ezen visszaélések elkerülése érdekében kell megtalálni a megfelelő megoldást, hogy a kisebbségi érdekképviselet, illetve a törvény adta lehetőségeknek legyen értelme és ne éljenek vele vissza azok, akik nyilván csak a saját hasznukat nézik. Leginkább erről beszéltünk és más technikai részletekről."

Kovács Elvira
VMSZ
kisebbség
párt

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.