Ugrás a tartalomra

Várhelyi: Két klasztert nyithat meg idén Szerbia

2021.07.15
14:31
Forrás
Pannon RTV
Az uniós bővítési biztos szerint az EU-nak prioritása a Nyugat-Balkán felzárkóztatása.

Szerbia számára még két további klaszter megnyitását is jelentheti az idei év. Ezt Várhelyi Olivér, az EU szomszédságpolitikai és bővítési biztosa jelentette ki, mivel az EU bővítési politikája áll továbbra is a bizottság tevékenységének középpontjában.

Mint fogalmazott, az EU számára a Nyugat-Balkán az egyik legnagyobb prioritás, ezt pedig a pandémia alatt is megmutatta az unió, amikor 3,3 milliárd eurós támogatási csomagot biztosított a régió számára.

Európai Unió
Nyugat-Balkán
Szerbia
klaszter
Várhelyi Olivér

Most

10:41, Frissítve: 10:55

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.
07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.