Ugrás a tartalomra

Vasárnaptól újra fogad vonatokat a budapesti Nyugati pályaudvar

2021.07.17
09:02
Forrás
Világgazdaság
Az elmúlt egy hónapban modern utastájékoztató rendszert építettek ki, akadálymentesítették a területet, kicseréltek 3 kilométernyi sínt.

Egy hónapos szünet után vasárnaptól újra fogad vonatokat a budapesti Nyugati pályaudvar - mondta Vitézy Dávid. A Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója kiemelte, hogy iskolakezdésre megnyílik a tavaly májusban lezárt, felújított vágánycsarnok is.

Az elmúlt hónapban a napi 500 vonatot fogadó fejpályaudvaron modern utastájékoztató rendszert építettek ki, akadálymentesítették a területet, kicseréltek 3 kilométernyi sínt, 5 kilométer hosszú felsővezetéket és 16 ezer négyzetméternyi burkolatot, valamint korszerűsítették az áramellátást biztosító berendezést.

A MÁV saját forrásból finanszírozott beruházása a XXI. századi körülmények megteremtését és a vonatközlekedés pontosabbá, megbízhatóvá tételét szolgálja – hangzott el a pénteki sajtótájékoztatón. Az illetékesek szerint egy évtizeden belül megduplázódhat a jelenlegi 50 ezres napi utasszám az elővárosi forgalom fejlődése révén.

vonat
Nyugati pályaudvar
felújítás

Most

12:39, Frissítve: 12:49

Tavaszi nagytakarítás Tornyoson

A falu apraja-nagyja seprűt, lapátot és szemeteszsákot ragadott Tornyoson, hogy részt vegyen a hagyományos Föld napi munkaakción. Együtt igyekeztek széppé tenni a falut.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.