Ugrás a tartalomra

Márciusban vagy áprilisban választások Szerbiában

2021.07.18
14:15
2021.07.29
10:21
Forrás
Szerbiai RTV
A következő választás fordulópont lesz Szerbia számára, akkor ugyanis eldől, hogy a nép a múlt, vagy a jövő mellett voksol-e - nyilatkozta Aleksandar Vučić a Szocialista Mozgalom fennállásának 13. évfordulójára szervezett ünnepségen.

Aleksandar Vulin szerb belügyminiszter, a Szocialista Mozgalom elnöke, pártjának 13. születésnapja alkalmából felszólította Aleksandar Vučićot, hogy induljon újra a közelgő elnökválasztásokon, és kijelentette, hogy csak a politikai vezetése garantálja a szerb nép túlélését és jólétét. A szerb elnök, illetve a Szerb Haladó Párt elnöke elmondta, a választások megtartása márciusban, vagy áprilisban lesz esedékes. Vučić hangsúlyozta, hogy a Szerb Haladó Párt nem egy egyszerű koalíciós partnerként tekint a Szocialista Mozgalomra, hanem egy erős és őszinte elvtársként, akivel közösen harcolnak Szerbia szebb jövőjéért. Engem kevésbé érdekelnek a politikai pártok, sokkal inkább a polgárok. Bízom benne, hogy egy szebb jövőt tudunk építeni nekik - fogalmazott a politikus.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia (SZHP): „Kiépítettünk és felújítottunk hússzor több vasútvonalat, mint bárki az elmúlt harminc vagy negyven évben. Több út épült Szerbiában, mint az ország történelme során bármikor. Tudom, hogy a fizetések és a nyugdíjak nem nagyok, mégis a legnagyobbak Szerbia történelme során. Klinikai központokat építettünk, és építünk, kórházakat, többet, mint eddig bármikor. És végül, ami fontos, amiben Aleksandar Vulinnak is jelentős szerepe volt, és nektek is, drága barátaim, az a nemzeti öntudatunk felemelése, nemzeti szellemiségünk megőrzése bárhol, ahol szerbek élnek.”

Aleksandar Vučić
választások
Szerbia

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.