Ugrás a tartalomra

A Tiszán is nagyobb teret kapnak a fiatalok Óbecsén

2021.07.21
14:17
2021.07.21
16:44
Forrás
Pannon RTV
Ifjúsági teret hoz létre a Tisza-parton több civil szervezet Óbecsén, ennek keretében ma az aktivisták új padokat helyeztek el a sétányon.

Az akció A fiatalok hangja a demokratikus folyamatokban elnevezésű projekt része volt, amelyet a Szerbiai Fiatalok Ernyőszervezete, azaz a KOMS a Belgrádi Nyitott Iskolával együttműködve szervez.

A Svédország támogatásával megvalósuló programban az Óbecsei Ifjúsági Iroda, az Óbecsei Ifjúsági Szervezet és a Közgazdasági-kereskedelmi Iskola is részt vesz.

Péter Diana, koordinátor: "A pályázat keretében egy szabadtéri ifjúsági teret hozunk létre a Tisza-parti sétányon. Befestjük ezt a betonfalat, Óbecse község három padot szerzett be erre a célra és néhány napon belül még két pad érkezik. A terv az, hogy a fiataloknak biztosítsunk egy helyet itt, hogy társalogni tudjanak, meg tudják valósítani az ötleteiket. Ez csak egy az akciók közül. A terv az, hogy miután rendbe hoztuk ezt a helyet, különféle tevékenységeket szervezünk majd itt a fiataloknak, lesz itt akusztikus zeneest, különféle edukációk, műhelymunkák – bármi, amit a fiatalok kitalálnak és meg szeretnének valósítani."

Óbecse
Tisza
fiatalok
felújítás

Most

14:39, Frissítve: 14:44

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk. A lakhatási kiadások a legmagasabbak. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.