Ugrás a tartalomra

Támogatás forgóeszközök beszerzésére és a fizetőképesség fenntartására

2021.07.22
16:51
2021.07.22
17:20
Forrás
Pannon RTV
A gazdaság fizetőképességének és forgóeszközeinek megőrzésére irányuló pénzügyi támogatás törvénybe iktatásáról szólt Pék Zoltán a szerbiai parlament mai ülésén.

A VMSZ köztársasági parlamenti képviselője hangsúlyozta, szükség van erre a törvényre a koronavírus-világjárvány gazdaságra gyakorolt következményei miatt. Ezzel lefektetik a gazdasági szereplőknek megítélhető hitelek feltételeit. Pék Zoltán hozzátette, a törvény előírja, ki és milyen feltételekkel kaphat célirányos hitelt. A törvény részleteit ecsetelve Pék többek között rámutatott, hogy a törlesztési idő 48 hónap, az évi kamat szintje 1 százalék, és a hitel teljesen dinár alapú. A hitel minimális összege 1 millió dinár gazdasági szereplők esetében és 200 ezer dinár a vállalkozók, szövetkezetek esetében.

Pék Zoltán, köztársasági parlamenti képviselő, VMSZ: „Ezekre az eszközökre azoknak a vállalkozóknak, szövetkezeteknek, mikro-, kis- és közepes vállalkozásoknak van lehetőségük, amelyek többségi magántulajdonban, vagy szövetkezeti tulajdonban vannak, és amelyek termelői, szolgáltatói, kereskedelmi vagy mezőgazdasági tevékenységet folytatnak. Nekik 2020. december 10-ig kellett kérvényezniük ezt a hitelt, a Köztársasági Fejlesztési Alapnál, a rendelettel összhangban. Döntés viszont a törvény életbe lépésének napjáig nem született. A pénzt egyébként forgóeszközök beszerzésére és fizetőképességük fenntartására fordíthatják. A törvény kimondja azt is, mire nem használhatóak ezek az eszközök, többek között a szerencsejátékok, és ehhez hasonló tevékenységek, valamint a kőolaj, és a kőolajipari származékok forgalmazása területén.”

Pék Zoltán
fizetőképesség
támogatás
hitel
forgóeszköz

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.