Ugrás a tartalomra

Kazimír és Karolina freak show Csantavéren

2021.07.24
10:12
2021.07.24
16:20
Forrás
Pannon RTV
Több százan voltak kíváncsiak Csantavéren a Tanyaszínház idei turnésorozatának első állomásán a Kazimír és Karolina freak show címet viselő egész estét betöltő színdarabra.

Csantavér adott otthont a Tanyaszínház idei turnéja első állomásának. Az előadás helyszíne ezúttal is a nagygödör volt. Az előadást megelőzően már a kora esti órákban szépszámú közönség várta a színészeket.

Szabó Dorottya, Csantavér: „Majdnem minden előadáson részt szoktam venni unokatestvéremmel vagy a gyermekeimmel. Nagy lelkesedéssel szoktuk várni, örülünk, hogy majdnem minden évben, amikor csak lehet, el tudnak jönni.”

A telihold fényei kíséretében több száz érdeklődő sereglett össze az ideiglenes színpad előtt, hogy megnézhesse a 1978-ban alapított Tanyaszínház tehetséges fiatal színészeinek idei előadását, amely a Kazimír és Karolina freak show címet viseli. Karolina szerepében Dedovity Tomity Dinát láthattuk: „Nagyjából 3 hetünk volt felkészülni erre az előadásra, és szerintem jó lesz. A szerepem egy nőről szól, aki nem igazán szeretne foglalkozni a problémáival, ezért ő csak bulizna, szeretne egy napot az életében, amikor tényleg nem érdekli semmi, csak a szórakozás.”

A mindennapi élet történéseiből leszűrt és összeállított darab egy szakítás történetét mutatja be, ami több meglepetést is tartogat a színházi élményeket kedvelő érdeklődőknek. Kazimírt László Roland személyesíti meg: „Ami a szerepet illeti, nem mondanám, hogy túl közel áll hozzám Kazimír személye, mert ő elvesztette a munkáját, én még soha nem vesztettem el a munkámat – bár nem volt az életemben sok munkám – ezáltal nagyon mély depresszióba süllyed Kazimír és gondolom, hogy ez sok embernek ismerős.”

A vándorszínpados, egész estés produkciót bemutató Tanyaszínház célkitűzése, hogy a kistelepülésen és tanyavilágban élőkhöz is eljusson a művészete szeretetet és élvezete.

András Gyuricsin Attila, elnök, Csantavér HK: „Szeretjük a Tanyaszínházat, a csantavériek szeretik a rendezvényeket. A Tanyaszínháznak hagyománya van itt nálunk is, ezért jövünk, nézzük, tapsolunk és örülünk neki, hogy ez a rendezvény itt nálunk is jelen van és most egy külön plusz dolog, hogy nálunk kezdődik.”

A közösségépítés fontos építőköve a kultúra és a művelődés együttes megélése- hangsúlyozta a Szabadkai Városi Tanács tagja.

Ercsi Hargita, tanácstag, Szabadka VT: „Mindannyian dolgozunk is azon, hogy minél több kulturális esemény legyen majd a faluban a jövőben. Vannak különböző terveink, szeretnénk a kultúrát mindenféleképp feleleveníteni, hisz itt van ez a szép színházunk is, ami fel lett újítva, a jövőben pedig ezen fogunk dolgozni.”

Az előadás hivatalos premierjére egyébként szombaton este 9-től Kavillón lesz, majd a társulat tovább indul és Vajdaság településein mutatja be a színdarabot. A pontos helyszíneket az érdeklődők a Tanyaszínház hivatalos Facebook oldalán tekinthetik meg.

Csantavér
Kazimír és Karolina freak show
Tanyaszínház

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.