Ugrás a tartalomra

Szeptemberben jöhet a negyedik hullám

2021.07.27
10:43
Forrás
B92
Koronavírus elleni vakcina van, de nincs, aki felvenné.

Szerdán ülésezik a szerbiai válságstáb. A tanácskozáson a koronavírus-járvány jelenlegi helyzetét tekintik át. A szakemberek szerint romlanak az adatok az országban, hétről-hétre egyre több a fertőzött. Az orvosok arra figyelmeztetnek, hogy szeptembertől jöhet a covid19 negyedik hulláma. Ezt a minél tömegesebb oltással lehetne megakadályozni, az emberek jelentős része azonban nem hajlandó felvenni a koronavírus elleni vakcinát. Eddig az ország felnőtt lakosságának valamivel kevesebb mint a fele élt az oltással.

koronavírus
járvány
oltás
Szerbia
válságstáb

Most

10:41, Frissítve: 10:55

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.
07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.