Ugrás a tartalomra

Több az állásajánlat Szerbiában

2021.08.11
11:45
Forrás
Szerbiai RTV
A kereskedők és a járművezetők, tovább a programozók a legkeresettebbek.

Nőtt az állásajánlatok száma Szerbiában, leginkább eladókat és sofőröket keresnek - jelenti a szerb közmédia. 2020-hoz képest 56 százalékkal, míg 2019-hez képest 30 százalékkal több az ajánlat. A legtöbb munkavégző személyre a kereskedelemben, az IT-szektorban, az elektronikai és gépészeti területeken van szükség. A hirdetések 60 százalékának esetében középfokú végzettség a feltétel, míg a hirdetések maradék 40 százalékában felsőbb fokú végzettség megléte az egyik kitétel - derül ki az egyik szerbiai munkalehetőségeket megjelentető oldal felméréséből. Érdekesség, hogy Szerbiában a legtöbben tavasszal és ősszel keresnek munkát, míg nyáron és télen valamelyest csökken a keresők száma.

munka
munkalehetőség
állás
állásajánlat
Szerbia
sofőr
kereskedő
IT-szektor

Most

16:10, Frissítve: 16:30

Gyereket a magasba! Adán is

Ada is csatlakozott a Gyereket a magasba! elnevezésű határon átívelő programhoz, amelyet a budapesti székhelyű Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom indított el évekkel ezelőtt.
15:50, Frissítve: 15:59

Megvannak a hozzávalók az ünnepi fogásokhoz

A húsvétot megelőző napokban szigorú böjtöt tartanak a ortodox hívek. Vasárnap azonban már ünnepi fogásokat fogyasztanak. Az újvidéki limáni piacon is sokan vásárolták meg a húsvéti menü hozzávalóit.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.