Ugrás a tartalomra

Kárpát-medence-szerte színes programok államalapító Szent István király ünnepén

2021.08.20
07:01
2021.08.20
07:48
Forrás
Pannon RTV
Vajdaságban is lesznek augusztus 20-án ünnepi rendezvények, Magyarországon pedig minden eddiginél több programmal készültek a hosszúhétvégére.

Vajdaságban a Magyar Nemzeti Tanács rendezvénye Újvidéken, 18 órakor kezdődik. Az eseményen felszólal Hajnal Jenő, az MNT elnöke és Igor Mirović, a Tartományi Kormány elnöke. A rendezvényt a Pannon Televízió élőben közvetíti.

Nyugat-Bácskában, Zomborban 17 órától szentmise lesz, majd a folytatásban ünnepi felvonulás.

Ezen kívül egyebek között Zentán, Moholon, Horgoson, Csókán és Kúlán is szerveznek ünnepségeket a nap folyamán, ahol színes programkavalkáddal várják az érdeklődőket.

Magyarországon a hosszúhétvégén minden eddiginél több programmal készültek. A hagyományos ünnepi programok mellett komoly- és könnyűzenei koncertek, fesztiválok, történelmi bemutatók, látványos felvonulás, kiállítások, sportesemények, művészeti programok, valamint gasztronómiai élmények is várják az ünneplőket vasárnapig. A legnagyobb attrakció Budapesten az este 9 órakor kezdődő tűzijáték lesz, amelyet a magyar közmédia élőben közvetít, és amelyet a Pannon Televízió is átvesz.

Szent István
augusztus 20.
program
Vajdaság
Magyarország

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.