Ugrás a tartalomra

Újabb agrárpályázatokat jelentett be a mezőgazdasági miniszter

2021.08.22
11:10
Branislav Nedimović a tejprémium növeléséről is beszélt a Szerbiai RTV vendégeként.

A szárazság ellenére is elegendő élelmiszer lesz a következő időszakban Szerbiában - nyilatkozta a szerb közmédiának Branislav Nedimović. A mezőgazdasági miniszter hozzátette, a takarmánynövények árának emelkedésével a tejtermelők sokat veszíthetnek, ezért az elkövetkező napokban döntenek majd a tejprémium növeléséről, ami akár 10 dinárral is emelkedhet. Továbbá újabb pályázatokkal is készülnek a gazdák és szarvasmarha-tenyésztők számára.

Branislav Nedimović, mezőgazdasági miniszter, Szerbia: „Ha eddig csak gyümölcsöseik voltak, de most szeretnének például meggyfeldolgozással is foglalkozni, vagy szeretnének egy gyümölcsválogató gépet, ezután pedig gyümölcslevet, lekvárt, vagy bármi mást készíteni, akkor pályázhatnak. A támogatás maximális visszatérítési összege 700 ezer euró, a tejiparban pedig 1 millió euró.”

mezőgazdaság
Branislav Nedimović
pályázat
tejprémium

Most

16:14

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.