Ugrás a tartalomra

Korlátozásokkal ugyan, de beülhetnek az iskolapadba a gyerekek

2021.08.25
16:56
2021.08.25
20:56
Forrás
Pannon RTV
Azok a tanulók, akik augusztus 25-e után térnek haza külföldről, 10 napig nem mehetnek iskolába, és 10 napig távol kell maradniuk azoknak is, akiknél a családban fertőzést jegyeznek.

Bár többféle korlátozással, a gyerekek beülhetnek az iskolapadba szeptember elsején. Jó hír ez az elsősöknek, akik így sokkal könnyebben belerázódhatnak az iskolás életbe. Vicsek Annamária oktatási államtitkár elmondta, fontos tudni, hogy azok a tanulók, akik augusztus 25-e után térnek haza külföldről, 10 napig nem mehetnek iskolába. Továbbá 10 napig távol kell maradniuk azoknak is, akiknél a családban fertőzést jegyeznek.

A tanárok is gőzerővel készülnek a tanévkezdésre. Legtöbbjük nyáron sem pihent, továbbképzésekre jártak.

Szedlár Ágnes, kémiatanár, Újvidék: „Őszintén nagyon várom már a szeptember elsejét, és hetek óta küldözgetjük a kolléganőkkel a vicces üzeneteket, meg a vicces képeket, hogy hogyan kellene majd, hogy kinézzen a tökéletes tanterem, meg a tökéletes környezet, de azt hiszem, hogy most igazából az a legfontosabb, a legnagyobb öröm számunkra, hogy ismét személyesen találkozhatunk a gyerekekkel, és ismét személyesen tudunk velük kommunikálni a tantermen belül.”

Újvidéken az első osztályba induló gyerekek ingyenes tankönyveket kapnak a várostól. Több mint négyezer kisdiák részesült ebben a támogatásban.

Basnec Igor, segédpolgármester, Újvidék: „Tizenkét tankönyvkiadó és harminckét általános iskola képviselője írt alá szerződést az első osztályos általános számára az ingyenes tankönyvek vásárlásáról. Újvidék városa az oktatási igazgatóságon keresztül 27 millió dinárt biztosított.”

Azok a tanulók, akik augusztus 25-e után térnek haza külföldről, 10 napig nem mehetnek iskolába - nyilatkozta Vicsek Annamária oktatási államtitkár. Ugyancsak 10 napig távol kell maradniuk a közösségtől azoknak, akiknél a családban fertőzést jegyeznek. Jó hír azonban, hogy jelenléti oktatással kezdődhet az új tanév - hangsúlyozta.

Vicsek Annamária, oktatási államtitkár: „Az elmúlt tanév során mindkét módozatot, a jelenléti oktatást is, és a távoktatást is bőven volt alkalmunk kipróbálni, és gyakorolni, a gyakorlatban azt láthattuk, hogy a távoktatás nem annyira hatékony, mint a jelenléti oktatás. Senkinek nem is voltak olyan elvárásai, olyan illúziói, hogy a távoktatás ugyanolyan hatékony, ugyanolyan eredményes lenne, mint a jelenléti oktatás, hiszen pedagógiából is nagyon jól tudjuk, hogy a tanár és a diák közvetlen kapcsolata rettenetesen fontos a tanulás eredményességéhez.”

Vicsek Annamária arról is beszélt, hogy amennyiben az osztályban lesz megbetegedés, akkor 10 napig mindenki az osztályból otthonról tanul majd a jelenlegi tervezet szerint.

korlátoyás
iskola
iskolapad
iskolakezdés
tanévkezdés
tanév

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.