Ugrás a tartalomra

Lovastalálkozó Csantavéren

2021.08.29
14:46
2021.08.29
17:14
Forrás
Pannon RTV
Fergeteges versenyeket és nagy érdeklődést hozott a második Csantavéri Lovastalálkozó. Aki ellátogatott a vásártérre, a versenyek mellett főzőversenyen is részt vehetett. Az estet élőzene zárja.

A csantavéri rendezvény részeként több lovas megmérettetést is tartottak a pályán. Az érdeklődés nagy volt, hiszen a településen nagy hagyománya van a lóversenyzésnek.

Sinkovics Rebeka is részt vett a versenyen, saját kategóriájában első helyezést ért el lovával: „Ez volt az első verseny, ahol indultunk. Komolyabban nem szoktunk készülni, hanem néha kisebb ügyességi pályákat készítek otthon és ott gyakorlunk.”

Idén főzőversenyre is lehetett jelentkezni, ahol zúzapörköltet kellett készíteni. A legtöbben már nyolc óra előtt elkezdték a hozzávalók előkészítését, hogy biztos sikerrel járjanak a déli eredményhirdetésen.

Juhász Patrik, résztvevő: „Reggel nyolc óra felé jöttünk le, feltettük a bográcsot, megmostuk a belevalót, elkezdtük főzni, fűszerek, egy kis zöldség. Reméljük, hogy finom lesz. Zúzát fogunk főzni. Beneveztünk a versenyre, reméljük, hogy fogunk elérni helyezést.”

A Csantavéri Lovastalálkozó igazi közösségi rendezvény a falu életében.

Burány Ferenc, alelnök, Csantavéri Lovas Klub: „Nagyon népszerű lett a fiatalok körében. Láthatjuk, hogy szép lassan gyülekezik a közönség. Ez mellett van egy kísérő rendezvény, mert enni kell. Megy a zúzapörköltfőző-verseny és ha jól tudom 20 csapat versenyzik.”

Az esemény programjait Dukai Tamás és barátja, Pesti Martin állította össze, akik már évek óta foglalkoznak lovakkal: „Lesz több programjuk a lovasoknak. Elsőnek a lovas ügyességi játékoknak lesznek. Ott ügyességi nyeregben vagy szőrén a lovasok, és szalmabálákat kerülgetnek, üvegeket ütnek le karddal és a végén egy kis sprint, galopp, vágta. Utána következik a fogathajtó verseny, ott különböző akadályokon kell áthajtani nekik a pályán. Utána lesznek szépségversenyek. Lesz póni-, csődör- és kancaszépségverseny is.”

A nap második felében gyermekprogramok várták a legfiatalabbakat, sőt dinnyevő-versenyen is részt vehettek a vállalkozó szellemű jelentkezők.

Csantavér
Lovastalálkozó

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.