Ugrás a tartalomra

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

2024.03.28
17:05
2024.03.28
17:14
Forrás
Vajdasági RTV
A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Az elsősorban állati takarmánygyártással foglalkozó cég a Fidelinka létesítményeinek korszerűsítését, valamint a liszt- és tésztapiac újrahódítását tervezik Fidelinka 1868 márkanév alatt. A Fidelinka csaknem másfél évtizeddel ezelőtt ment csődbe, egyes részlegeit bérbe adták, ezek több-kevesebb sikerrel működtek. Részlegeinek és védjegyének eladásával a csőd gyakorlatilag két éve véget ért, a Gebi pedig nemrégiben átvette a silókat, a malmot és a tésztagyárat is. Az idei év a silópark korszerűsítéséről fog szólni, ami ennek az egész üzletnek az alapja. A silóparknak a korszerűsítésével több mint 600 000 tonna tárolókapacitást kapnak, ami nemcsak szerbiai szinten, hanem a régiót tekintve is komoly mennyiség. A következő lépés a malomrész helyreállítása és korszerűsítése lesz, amit majd a tésztagyár felújítása követ.

Csantavér
Gebi
malomipar
Szabadka
takarmánygyártás

Most

18:12, Frissítve: 18:17

Két nap alatt ezer kilométert repült egy mentett kis hattyú

Példa értékű összefogással és sikersztorival zárult a kis hattyú megmentése. A jeladóval ellátott kis hattyú a szabadon engedését követően egy hónapra, április 12-én útnak indult, a legfrissebb adatok alapján, jelenleg a Fekete-tengernél tartózkodik.
17:18, Frissítve: 19:33

Az éghajlatváltozás a méztermelésre is kihat

Az enyhe téli időjárás és az éghajlat változása a méhészeket is nehéz helyzetbe hozza. A méhészek elmondása szerint idén szokatlanul korán virágzásnak indult a repce és az akác, aminek hatására a méhek is idő előtt megkezdték munkájukat.
16:04

421 hete az élen

Novak Đoković a 421. hetet kezdte meg az ATP-lista élén. A világ legjobb teniszezőjének jelenleg 10.035 pontja van, ezzel pedig tovább növelte előnyét az olasz Jannik Sinnerrel szemben.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.