Ugrás a tartalomra

Horgosnál továbbra is órákba telik átjutni a határon

2021.09.05
16:28
2021.09.05
18:38
Forrás
Pannon RTV
Nincs jelentősebb torlódás a szerb-magyar határátkelőkön, kivétel a Horgos-Röszke autópálya és a Horgos-Röszke közúti átlépő. Mindkét határon 1-2 órába telik az autósoknak Magyarországra átjutni, azonban Szerbiába nincs fél órát meghaladó várakozás.

A többi átkelőhelyen a police.hu információi szerint 15 perc alatt át lehet érni.

Farkas Lászlóék egy nagyobb társasággal érkeztek a hétvégén Szerbiába a magyarországi Gerendásról. A Horgos-Röszke közúti átlépőnél három autóval várakoztak.

„- Most jövök életemben először itt át, körülbelül egy órája várunk.
- Ez soknak számít?
- Nagyon, ez katasztrófa.
- Idefelé mennyit vártak, hol jöttek át?
- Ásotthalomnál jöttünk át, nem sokat vártunk, egy olyan 10 percet.”

Borbély László általában bevásárolni jár Szerbiába Röszkéről. Legtöbbször a Királyhalom-Ásotthalom határt választja, most azonban Horgosnál vesztegelt.

„- Most egy olyan fél órája várunk, végül is most, ahol van a sor vége, ott kezdtük szerintem. Egy olyan fél órát vártunk eddig, de ritkán szoktam itt átjönni.
- Nyáron hányszor voltak itt, sokat vártak, volt nagyobb torlódás?
- Nyáron egyszer, kétszer voltam, de akkor Ásotthalmon. Ott olyan 15-20 perc volt, de nem volt ilyen nagy sor.”

Az illetékesek kamerán kívül elmondták, hogy szeptemberben számíthatunk még torlódásra a szerb-magyar határátkelőhelyeken. Ennek az az oka, hogy sokan mennek még ilyenkor nyaralni. Ha valaki útnak indul, mindenképp tájékozódjon a határhelyzetről.

Horgos 2 határátkelő
várakozás
szerb-magyar határ
torlódás

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.