Ugrás a tartalomra

Vučić a katonai bemutatón: Álmodni sem mertünk erről a fejlettségi szintről

2021.09.15
12:20
2021.09.15
20:56
Forrás
Pannon RTV, Szerbiai RTV
A szerb elnök örvendetesnek nevezte a katonaság technikai fejlesztését és hangsúlyozta, hogy a katonák juttatásait is tovább kell emelni.

A lakosok büszkék lehetnek a katonaságukra - mondta Aleksandar Vučić szerb államfő a Belgrád Ušće városrészében megszervezett katonai bemutatón. Helikoptereket, drónokat, légvédelmi, harcászati eszközöket, tüzérségi rakétarendszereket láthattak a lakosok egészen 19 óráig.

Hatalmas előrelépés tapasztalható a szerb katonaság technikai felszereltsége terén az elmúlt években. Erről álmodni sem mertek korábban - mondta Aleksandar Vučić, miután megtekintette a bemutatót. „Nekünk ma 25 helikopterrel többünk van mint néhány éve. Hogy a vadászgépekről, a bombázó repülőgépekről ne is beszéljek. Ebben van a legnagyobb erőnk, úgy ahogy a légvédelmi rendszerekben. Amikor van Pancir rendszerünk és más légvédelmi rendszereket is beszerzünk, akkor ez összehasonlíthatatlan azzal, ami korábban volt.”

A szerb elnök arra kérte a belgrádiakat és a szerbiaiakat, hogy gyermekeikkel látogassák meg a bemutatót, mert fontos, hogy a hazaszeretet terjedjen a fiatalok körében. Hozzátette, hogy a katonák mintegy 70 százaléka az ország déli részéből származik. „Legkevesebben Szerbia északi részéből vannak, tehát Belgrádból és Vajdaságból. Ez az emberi faktor. Ezért tovább kell emelnünk a fizetéseket, hogy ezek az emberek lássák a jövőjüket a szerb katonaságban, mert az emberek nélkül ezek a gépek nem érnek semmit.”

A bemutatót a szerb egység, szabadság és a nemzeti zászló napja kapcsán tartják. Nagy hangsúlyt fektetnek a szerb hadiipar termékeire is.

Aleksandar Vučić
katonaság
bemutató

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.