Ugrás a tartalomra

Túszejtés a szerbiai Lasta Dortmund-Belgrád nemzetközi buszvonalán

2021.09.22
07:38
2021.09.22
15:43
Forrás
Magyar Szó, B92
A sofőrök állítása szerint a támadó azt hangoztatta, hogy Allah sugallatára kellett támadnia.

Megtámadtak két utast a szerbiai Lasta utasszállító vállalat Dotrmund-Belgrád nemzetközi buszvonalán - közölte a német sajtó.

A támadás akkor történt, amikor F.F. Frankfurtban felszállt a buszra és megtámadott két utast. A szemtanúk szerint az autóbusz vezetője gyorsan reagált, a támadó azonban ennek ellenére túszul ejtette mindkét sofőrt.

Számos rendőr, és túsztárgyaló is érkezett a helyszínre. A német belügyesek a Biztonsági Információs Ügynökséggel együttműködve léptek kapcsolatba az egyik sofőrrel. A támadót végül letartóztatták.

Az incidensben nem történt személyi sérülés. A német rendőrség Twitter -fiókjában közölte, hogy a buszban eddig nem találtak fegyvert, de folytatják a keresést.

A sofőrök állítása szerint a támadó azt hangoztatta, hogy Allah sugallatára kellett támadnia, ellenkező esetben ugyanis őt támadták volna meg.

túszejtés
busz
Lasta
Dortmund
Belgrád

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.