Ugrás a tartalomra

Koszovó északi részén ötödik napja tüntetnek az ott élő szerbek

2021.09.24
14:27
Forrás
Pannon RTV
A lakosok elégedetlenek a pristinai vezetés intézkedéseivel, és eltökélt szándékuk, hogy addig tiltakoznak, amíg követeléseik nem teljesülnek.

A pristinai hatóságok még hétfőn kezdték el a brnjaki és jarinjei adminisztratív átkelőknél eltávolítani a szerb rendszámtáblákat az autókról, és a Koszovóba való belépéskor koszovói próbatáblákra cserélni azokat. Ezért egyébként öt eurót kell fizetniük az arra utazóknak. A lakosok elégedetlenek az intézkedéssel, és eltökélt szándékuk, hogy addig tiltakoznak, amíg követeléseik nem teljesülnek. Követeléseik között a rendszámtáblák cseréjének eltörlése mellett az szerepel, hogy a ROSU nevű különleges egység tagjai vonuljanak vissza az átkelőkről.

Koszovó

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.