Ugrás a tartalomra

Szerbiában 5663 koronavírussal fertőzött fekszik kórházban

2021.09.25
15:28
2021.09.27
15:23
Forrás
covid19.rs, bolnicasubotica.rs
42-en haltak meg egy nap alatt a koronavírus miatt Szerbiában. Egyre több a beteg a Szabadkai Közkórházban.

Nőtt a kórházban kezelt betegek száma is országszerte, összesen 5663-an fekszenek kórházi ágyban. Közülük 212-en lélegeztetőgépen vannak. A fertőzöttek száma stagnál, egy nap alatt 6192 covidost regisztráltak, ez kevesebb mint tegnap, de kevesebb embert is teszteltek. 19 407 tesztet végeztek el.

Az elmúlt 24 órában 36 pácienst vizsgáltak meg covid betegségre utaló tünetekkel Szabadkán. Közülük 8-an kórházi ellátásra szorultak, az intézményből eközben 4 embert engedtek haza otthoni lábadozásra. A kórházban egyébként összesen 44 beteget kezelnek, 6-an vannak intenzív osztályon, míg 5 embert lélegeztetőgép tart életben.

Kórházba került a szerb gazdasági miniszter is. Anđelka Atanasković elkapta a koronavírust, jelenleg kórházi kezelésre szorul. A tárcavezető sajtóhírek szerint már nyolc napja van egészségügyi intézményben. Állapotáról nem közöltek hivatalos információt. 

koronavírus-áldozat
koronavírus-fertőzöttek
koronavírus-járvány
Szabadkai Közkórház
Szerbia

Most

16:14, Frissítve: 18:59

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1479 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.