Ugrás a tartalomra

Az IMF 6,5 százalékos GDP növekedést vár Szerbiában

2021.10.13
07:06
Forrás
B92
A Nemzetközi Valutaalap 6,5 százalékra növelte Szerbia idei bruttó hazai terméknövekedési előrejelzését. Ez 0,5 százalékponttal több, mint a pénzintézet júliusi előrejelzése.

A világgazdasági kilátásokról szóló új, őszi jelentésben az IMF előrejelzése szerint Szerbia növekedése jövőre 4,5, 2023-ban 4,0 százalék lesz. Az alap becslései szerint a folyó év inflációja hazánkban 3,0 százalék lesz, ezt követően jövőre 2,7 százalékra csökken, míg a munkanélküliségi ráta idén 8,4 százalékon áll, és a következő évben csökkenést várnak, 8,0 százalékra.

Nemzetközi Valutaalap
gazdaság
Szerbia
IMF

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.
07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.