Ugrás a tartalomra

Magyar parancsnok a KFOR élén

2021.10.15
15:13
2021.10.15
16:51
Forrás
MTI
Átvette a parancsnokságot a koszovói NATO-misszió, a KFOR élén Kajári Ferenc. A Magyar Honvédség vezérőrnagya egy éven át lesz a KFOR 26., egyúttal az első magyar parancsnoka.

A Prištinában tartott átadás-átvételi ünnepségen Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka is részt vett. Kajári Ferenc az ünnepség után a sajtónak nyilatkozva kiemelte: a NATO értékelése szerint a koszovói biztonsági helyzet stabil, de törékeny. A KFOR a legnagyobb reagáló erő a térségben, amely képes és kész beavatkozni a biztonsági problémák megoldása érdekében - ismertette a vezérőrnagy, hozzátéve: a KFOR-nak és parancsnokának az a feladata, hogy békés útra terelje az esetleges konfliktusokat a térségben.

KFOR
Koszovó
Kajári Ferenc

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.