Ugrás a tartalomra

Szemétszedésből kaland

2021.10.16
15:27
2021.10.16
19:36
Forrás
Pannon RTV
A Tisza hulladékszennyezése óriási természetvédelmi probléma. A PET Kupa ennek felszámolására jött létre.

Ez a non-profit, civil kezdeményezés egész évben rendezvényeket, hulladékszedési akciókat, kiállításokat és szakmai egyeztetéseket szervez. Létrehoztak egy Műanyag Műhelyt is, becenevén a Mümüt. A műhely falai között a folyóból kiszedett műanyagot hasznosítják újra. Ivánfi Csanád a program keretében evezett a Tisza forrásától a torkolatáig PET-palackból készült csónakjával. Tapasztalatait most Újvidéken osztotta meg követőivel.

Ivánfi Csanád, a PET kupa expedíció vezetője: „A szemétszedés, és az újrahasznosítás is a PET kupának a profiljához tartozik. Nagyon fontos, hogy csináltunk monitoringozást, tehát a magyar szakaszon szinte már majdnem meg van mindkét parton, hogy mekkora fokú a szennyeződés az adott területen. Most a szerb szakaszt is szeretnénk felmérni, hogy hol vannak a gócpontok, és hol és milyen mennyiségben van.”

Pet Kupa
Pet-kupa
pet palack
PET palackok
Tisza

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.