Ugrás a tartalomra

Karácsonyi kiállítás az óbecsei Petőfiben (videó)

2016.12.10
14:30
Poverpool technikával készült szobrokból, merített papírral készült festményekből, hagyományos képzőművészeti alkotásokból és különféle kézimunkákból nyílt pénteken az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben eladással egybekötött karácsonyi kiállítás
Poverpool technikával készült szobrokból, merített papírral készült festményekből, hagyományos képzőművészeti alkotásokból és különféle kézimunkákból nyílt pénteken az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben eladással egybekötött karácsonyi kiállítás. A Szivárvány Festőcsoport és a Szendrey Júlia Kézimunkacsoport hagyományos kiállítása már csak holnap látogatható. A kultúrkör kistermében 10 és 16 óra között várják a látogatókat. vlcsnap-2016-12-10-10h27m30s85 Tóth Kása Piroska, az óbecsei Szivárvány Festőcsoport vezetője: „A hagyományos képek mellett most állítottunk ki egy olyan technikát is, amivel merített papírra dolgoztunk. Az ősz folyamán volt az Öko-Becsével egy festőnapunk, egy műhelymunkánk, akkor kaptunk az Öko-Becsétől merített papírt, amelyre olajjal, akrillal, ki milyen technikával szerett volna, festett. Ez egy nagyon érdekes dolog, és Vajdaság-szerte fölfigyeltek rá, úgyhogy ezt a jövőben ki fogjuk aknázni, alkalmazni fogjuk, azért, hogy a hagyományos mellett mindig legyen valami új, ami érdekes, ami hajt is bennünket és az érdeklődők figyelmét is fölkelti.”



Óbecse
Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:32, Frissítve: 20:08

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.
16:14, Frissítve: 18:59

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1479 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.