Ugrás a tartalomra

Nemzetközi Energetikai és Befektetési Napok Újvidéken

2021.11.03
14:53
2021.11.03
20:34
Forrás
Pannon RTV
A kétnapos rendezvényen szerbiai és régióbéli szakemberek vesznek részt konferenciákon, amelyek központi témája az energiahatékonyság, a megújuló energiaforrások és a környezetszennyezés csökkentése.

Tizedik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Energetikai és Befektetési Napokat az Újvidéki Vásáron. Az eseményt Zorana Mihajlović szerb energetikai miniszter nyitotta meg.

„Törvények és szabályok nélkül nem beszélhetünk átmenetről, és nem beszélhetünk naperőművekről, szélerőművekről, gázerőművekről vagy valamilyen más erőművekről, amelyek előttünk vannak, és nem beszélhetünk egy zöld, de biztonságos energiabiztonságról. Ami most előttünk áll, azok a befektetések. Valaki azt fogja mondani, ez mennyibe kerül, én pedig azt mondom ez mennyi új munkahelyet hoz, és valójában mennyi új kapacitást hoz. Minden euró, minden dinár, minden dollár amit a zöld energiába fektetünk, új munkahelyeket fog nyitni, és biztosítani fogja a biztos energiabiztonságot.”

Újvidéki Vásár
Zorana Mihajlović

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.