Ugrás a tartalomra

Összegyűjtik a migránsokat

2021.11.10
11:45
2021.11.10
19:05
Forrás
Pannon RTV
Hét embert vett őrizetbe a szerbiai rendőrség embercsempészet szervezésének gyanújával, emellett a belügyi szervek 991 illegális migránst szállítottak befogadóközpontokba.

Az akciót a belgrádi, a szabadkai, a zombori, a nagykikindai, a šabaci, a kraljevói, a vranjei és a novi pazari rendőrség bonyolította le egy nemzetközi akció keretében. Szabadkán az egyik bevásárlóközpont parkolójából is több migránst összeszedték és elvittek.

Aleksandar Vulin belügyminiszter szerint az ország nem válik a bevándorlók parkolópályájává és annak ellenére, hogy Szerbia humánusan cselekszik, a törvények mindenkire ugyanúgy vonatkoznak.

„Mindennapi életünk nem kerülhet és nem is kerül veszélybe, mindennapi életünk nem válhat áldozatává és tárgyává a csempészbandák munkájának. Szerbia eleget tesz nemzetközi kötelezettségeinek, de gondoskodik polgáraink mindennapjairól is.”

migráns
Szerbia

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.