Ugrás a tartalomra

Ana Brnabić: Nincs helye önjelölt Koszovónak az UNESCO-ban

2021.11.12
16:31
Forrás
Szerbiai RTV
Az UNESCO konferenciájának párizsi ülésén a szerb miniszterelnök elmondta, Szerbia kiemelt témája az UNESCO depolitizálása.

Brnabić hangsúlyozta, hogy a szerb középkori kulturális örökség négy műemlékét sikerült megőrizni Koszovóban, annak köszönhetően, hogy felkerültek a világörökség veszélyeztetett helyeinek listájára, viszont több száz helyszín és műemlék maradt még veszélyben.

Szerbia miniszterelnöke találkozott az UNESCO főigazgatójával, Audrey Azoulayval is, illetve részt vett az oktatási, tudományos és kulturális szervezet fennállásának 75. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen is.

Ana Brnabić
Koszovó
UNESCO

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.