Ugrás a tartalomra

Fussunk, hogy segíthessünk!

2021.11.20
10:30
2021.11.20
17:25
Forrás
Pannon RTV
Az Egy Vérből Vagyunk Alapítvány minden megtett kilométer után 100 forintot fordít arra szponzorok segítségével, hogy szegény sorsú gyerekeknek sportcipőket vásároljon.

Vajdaságból is lehet jelentkezni, arra a Kárpát-medencét összefogó kezdeményezésre, amelynek lényege, hogy futás vagy gyaloglás alkalmával megtett kilométerek után az Egy Vérből Vagyunk Alapítvány pénzösszeggel támogatja a szegény sorsú fiatalok sportcipő-vásárlását.

Aki szeretne csatlakozni a jótékonysági futóakcióhoz, nincs más dolga, minthogy kitöltsön egy regisztrációs kérdőívet a rendezvény Facebook-eseményében, és ezzel már sikerült is a Fuss Pont Most! elnevezésű virtuális jótékonysági versenyhez való csatlakozás.

Lajkó Szilvia, a jótékonysági futóverseny vajdasági koordinátora: „Az esemény a Fuss Pont Most! elnevezést viseli, amelynek keretében azokat a kilométereket gyűjtik össze, amelyeket bárki, bárhol megtehet az év utolsó napján, vagyis szilveszter 24 órájában. Futhat, kocoghat vagy sétálhat. Az Egy Vérből Vagyunk Alapítvány minden megtett kilométer után 100 forintot fordít arra szponzorok segítségével, hogy szegény sorsú gyerekeknek sportcipőket vásároljon. Aki szeretne csatlakozni ehhez a megmozduláshoz, annak regisztrálnia kell.”

Egy vérből vagyunk
jótékonysági futás
Lajkó Szilvia
Fuss Pont Most

Most

16:19, Frissítve: 17:36

Mindenki készül az ünnepekre

Szerbia és Szabadka is már az ünnepi készülődés lázában égett ma. A Tejpiacon is sokan vásároltak, az eladók szerint valamelyest nagyobb volt a forgalom.
15:09, Frissítve: 16:41

Húsvét Palicson

Hatodik alkalommal szervezik meg a Húsvét Palicson nevet viselő hagyományápoló foglalkozást az ortodox ünnepek alkalmából.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.