Ugrás a tartalomra

Megállhat a légiközlekedés Afrikából

2021.11.26
15:06
2021.11.26
16:53
Forrás
portfolio, hvg, BBC
Felfüggesztheti az Európai Unió a légiközlekedést azon országokból, amelyekben elterjedt a koronavírus új, Dél-Afrikában detektált variánsa – nyilatkozta a Reuters szerint Ursula von der Leyen egy ezzel kapcsolatos tanácskozás kezdete előtt.

A koronavírus legújabb variánsa jobb megismeréséig az Európai Bizottság a légiközlekedés leállítását javasolja a tagországoknak a dél-afrikai régióból - közölte Ursula von der Leyen.

Az Európai Bizottság elnöke szerint a testület a tagállamokkal szoros együttműködésben azt fogja javasolni, hogy aktivizálják a szükséghelyzeti szabályokat a dél-afrikai régióból való beutazásra vonatkozóan a B.1.1.529 variáns miatt. Az Európai Bizottság egyik szóvivője a hírügynökség jelentése szerint hozzátette: egy ilyen tiltást kiterjeszthetnek olyan országokra is az említett régión kívül, amelyekben már megtalálták ezt a vírusvariánst: ilyen Hongkong és Izrael.

Nagy-Britannia, Izrael és számos más ország már bevezette az utazási korlátozásokat a szupervariáns miatt egyes dél-afrikai országokból.

Az Európai Bizottság elnöke nyilatkozatában közölte azt is, hogy a tudományos világ támogatja az intézkedést, ahogyan a koronavírus-járvány megállítását célzó beoltás fontosságát is hangsúlyozza. Emlékeztetett: az uniós bizottság és a gyógyszergyártó vállalatok között korábban létrejött megállapodások kimondják, hogy a vakcinákat azonnal hozzá kell igazítani az új vírusváltozatokhoz, amint azok megjelennek.

Afrika
repülő
légijárat
koronavírus
variáns

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.