Ugrás a tartalomra

Adventi hangversenyt tartottak Csókán

2021.12.04
12:06
2021.12.04
16:54
Forrás
Pannon RTV
Jöjj, népek Megváltója! címmel adventi hangversenyt tartottak a Csóka Művelődési és Oktatási Központ színháztermében. Miklós Réka énekes és Borbély Zoltán orgonista gregorián és népének feldolgozásokat adtak elő péntek este.

Az ünnepre való felkészülés egyik alappillére a hangulat megteremtése. Ezt muzsikaszóval talán a legkönnyebb elérni, így sokan látogattak el az adventi hangversenyre.

Gyólay Zoltán, Csóka: „Örültem, hogy láttam a hirdetést, hogy Csókán is lesz egy minőségi koncert. Bár itt nagyon ritkán van, és azt sem tudom, hogy milyen közönsége van ennek a típusú zenének, mert itt nagyon ritkán van hasonló.”

Borbély Zoltán orgonaművész és felesége, Miklós Réka egyházzenész nagyon sok egyházzenei történésnek a megmozgatója, kezdeményezője. Most is egy egyedi zenei összeállítással érkeztek.

Miklós Réka zentai egyházzenész: „Egy adventi hangversenyről van szó, amelyet tényleg ebben a tematikába ágyazunk. A mai estén orgona muzsika fog elhangzani, gregorián népének adaptációkkal. Ez azért is érdekes, mert ilyen összeállításban nem szokott elhangzani ez a repertoár. Tehát én megpróbáltam a magyar szövegeket latin dallamokra rakni.”

A szervező, a Csóka Művelődési és Oktatási Központ számára fontos, hogy minőségi és az adott alkalomhoz megfelelő előadással, eseménnyel szolgáljanak a közönségnek.

Kobrehel Éva igazgató: „Mindenekelőtt azért öröm ez számunkra, mert ezzel is hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy karácsonyra hangolódjunk és egy kicsit átszellemüljön minden ember, aki részese ennek a hangversenynek.”

A Csóka Művelődési és Oktatási Központ tovább készül a karácsonyra, ugyanis december 20-án a Szabadkai Zeneiskolában vendégszerepel, majd ezt követően 21-én sor kerül a karácsonyi műsorra is az intézményben.

Csóka
advent
hangverseny
Csóka Művelődési és Oktatási Központ

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.