Ugrás a tartalomra

Beindították az első mesterséges intelligencia nemzeti platformot Szerbiában

2021.12.06
12:38
Forrás
Szerbiai RTV
A kragujevaci állami adatközpontban Aleksandar Vučić szerb elnök jelenlétében beindították az első mesterséges intelligencia nemzeti platformot Szerbiában.

Ez egy csúcstechnológiás, nagy teljesítményű szuperszámítógép, amely rövid időn belül hatalmas mennyiségű információ feldolgozására képes. A központ feladata a valós és a virtuális világ összekapcsolása, a polgároktól, a gazdaságból, az államtól, az önkormányzatoktól és a kereskedelmi felhasználóktól származó ismeretek és adatok biztonságos tárolása.

A nemzeti platform egyébként az állam, az önkormányzatok, az egyetemek, tudományos és technológiai parkok, és a startup cégek számára is elérhető lesz.

Az adatközpont 14 000 négyzetméteren épült fel, kevesebb mint másfél év alatt.

mesterséges intelligencia
adatközpont
Szerbia
Kragujevac
Aleksandar Vučić
tudomány

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.